Natuurgeneeskunde

Bij Cura Natura maken wij uitsluitend gebruik van een aantal behandelmethodes die volledig natuurlijk werkzaam zijn. Zoals bijvoorbeeld kruidengeneeskunde, informatie en advies omtrent gezonde voeding en het gebruik van natuurlijke supplementen.


In veel situaties is het een toepassing van kruiden of tincturen waarmee wij een klacht of probleem rechtstreeks kunnen behandelen. Maar er kunnen er ook natuurlijke middelen worden geadviseerd die in staat zijn het zelfherstellend vermogen van de mens te activeren.


natural health

Bij voedingsadvies en advies over supplementengebruik zoals vitaminen en mineralen, bespreken wij de mogelijke samenhang tussen voeding en klacht of aandoening, en welke maatregelen er genomen kunnen worden om deze te laten verdwijnen. Deze door ons gevolgde werkwijze is grotendeels volgens holistische principes. Hierbij wordt de mens gezien als een geheel, dus zowel fysiek, mentaal en spiritueel. Filosofie hierachter is dat gezondheid een natuurlijke balans is waarbij het lichaam in staat is zichzelf te genezen als er een verstoring in de balans is ontstaan.

Met name bij chronische aandoeningen biedt een natuurgeneeskundige behandeling vaak uitkomst. Een niet te onderschatten voordeel bij het gebruik van natuurlijke middelen  is dat er vrijwel nooit bijwerkingen zijn.

herbal-medicine whitebackground

Toepasbaar bij o.a .:

Chronische aandoeningen
Slapeloosheid
Onrust / Stress
Huidklachten
Verkoudheid / Griep
Spier- en gewrichtspijnen
Maag- en darmklachten
Depressie
Vermoeidheid

Comments are closed