Reiki

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie”.

Deze universele levensenergie is overal om ons heen en alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven en groeien. En indien nodig, om te herstellen van ziektes en aandoeningen. De behandelmethode werd al circa 2500 jaar geleden in oude Sanskriet-teksten beschreven. In de negentiende eeuw is het echter opnieuw ontdekt door de Japanner Mikao Usui waardoor wij het vandaag kennen onder de naam Reiki.


Bij Reiki maakt men dus gebruik van de universele levensenergie. Maar net als bijvoorbeeld bij radiogolven is deze energie niet zichtbaar. Iemand die Reiki geeft zou je hierdoor kunnen zien als een ontvanger/zender, oftewel iemand die deze energie op kan vangen en middels bepaalde technieken door kan geven aan anderen.

Reiki is onder andere geschikt voor:Mikao Usui
–          verhogen van weerstand en energie
–          kalmeren en/of stimuleren van organen en functies
–          verbeteren van spijsvertering en bloedsomloop
–          verminderen van pijn, stijfheid en onrust
–          opgang brengen van het bewustwordingsproces in jezelf
–          herstellen van evenwicht in lichaam en geest
–         samenwerken, ondersteunen en versterken van elke andere behandeling of therapie

 Reiki Cursus:

Reiki 1:

Deze cursus wordt in twee dagen gegeven en hierbij ontvang je vier inwijdingen. De geschiedenis en principes van Reiki worden uitgebreid besproken. Je krijgt uitleg over de behandelposities en volgt oefeningen hierin. Je leert jezelf te behandelen en leert de zogenaamde stoelbehandeling. Tot slot ontvang je aan het eind van deze cursus het certificaat.

Reiki 2:

De cursus Reiki 2 wordt in 1 dag gegeven. Hierbij ontvang je een inwijding en je leert over de Reiki symbolen en hoe deze te tekenen. Vervolgens leer je over het geven van Reiki op afstand en hoe dit toe te passen. Ten slotte ontvang je het certificaat.

Reiki 3:

Deze cursus is onderverdeeld in Reiki Teacher en Reiki Master. Dit is apart of volledig te volgen, voor Teacher is dit 1 dag en voor Master wordt het totaal 2 dagen. Je ontvangt de Master inwijding en leert om anderen in te wijden.Tevens leer je de kennis van Reiki over te dragen aan anderen. Als afsluiting ontvang je het certificaat.


Reacties zijn gesloten.